Αχιλλέας Νταβέλης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1969 και από τον Ιανουάριο του 1998 ασκεί την ειδικότητα της Ορθοδοντικής ως ελεύθερος επαγγελματίας. Τον Μάρτιο του 2001 εξελέγη Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας και τον Απρίλιο του 2003 Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, όπου και έλαβε τη θέση του Ειδικού Γραμματέα.

Είναι ιδρυτής και διετέλεσε Πρόεδρος του ΔΣ από το 2010 έως το 2013, της ΕΚΑΑΕ (Ένωση Κέντρων Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Ελλάδος), η οποία περιλαμβάνει ως μέλη τα 19 ιδιωτικά Κέντρα Αποκατάστασης στην Ελλάδα.

Είναι μέλος της επιτροπής οργάνωσης συνεδρίων της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, καθώς και μέλος της επιστημονικής επιτροπής για θέματα ορθοδοντικού ενδιαφέροντος.

Τον Μάιο του 2004, εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Συλλόγου Ορθοδοντικών Ελλάδος ενώ το 2005 ανέλαβε την ευθύνη διοργάνωσης του 25ου Πανελλήνιου Οδοντιατρικού Συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Λάρισας, εκπροσωπώντας τον οικείο οδοντιατρικό σύλλογο. Παράλληλα από τον Απρίλιο του 2004, είναι υποψήφιος Διδάκτορας του Α.Π.Θ. ενώ προηγουμένως στα τέλη του 2003 πήρε το πιστοποιητικό εκπαίδευσης στο θεραπευτικό σύστημα της οδοντικής Invisalign στην Παβία της Ιταλίας.

Από το 1997 και έπειτα λαμβάνει συστηματικά μέρος σε όλα τα σεμινάρια και τα συνέδρια που πραγματοποιούνται στη χώρα μας από τις δύο μεγάλες εταιρίες. Συγκεκριμένα, υπήρξε ομιλητής σε (6) έξι από τα (7) επτά πανελλήνια συνέδρια που διοργάνωσε η Ορθοδοντική Εταιρία Ελλάδος. Επίσης λαμβάνει μέρος στα αντίστοιχα πανελλήνια συνέδρια της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας καθώς και σε όλα τα σεμινάρια «Αγωγής της στοματικής υγείας».

Τέλος, λόγω της συνδικαλιστικής του ιδιότητας ως πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας, παρακολουθεί και επιβλέπει όλες τις επιμορφωτικές ημερίδες και διημερίδες που παρουσιάζονται από το 2001 και μετά.

Είναι μέλος του Επαγγελματικού Συλλόγου Ορθοδοντικών Ελλάδος, και μέλος της W.F.O. Παγκόσμιας Ορθοδοντικής Ομοσπονδίας. Γνωρίζει την Αγγλική (κάτοχος πτυχίου Proficiency) καθώς και την Ρουμανικής γλώσσα.

Πραγματοποίησε τις ακόλουθες ομιλίες στα Πανελλήνια Συνέδρια της Ορθοδοντικής Εταιρείας Ελλάδος:

  • 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο (1998) : «Αξιολόγηση του μηχανήματος Υπερπήδησης της δήξεως κατά Sander στη θεραπεία ορθοδοντικών ανωμαλιών τάξεως ΙΙ κατά Angle και 1ης κατηγορίας, με παρουσίαση περιστατικού».
  • 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο (1999) : «Κατασκευαστικές ιδιαιτερότητες της λειτουργικής συσκευής Sander στη θεραπεία ανωμαλιών τάξεως ΙΙ κατά Angle και 1ης κατηγορίας. Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα αυτής έναντι των υπολοίπων γνωστών λειτουργικών συσκευών για την ίδια ανωμαλία».
  • 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο (2000) : «Συγκλεισιακές αλλαγές μετά από θεραπεία προβλημάτων τάξεως ΙΙ κατά Angle και 1ης κατηγορίας, με τη λειτουργική συσκευή Sander.».
  • 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο (2001): «Αξιολόγηση των οδοντοσκελετικών μεταβολών και των αλλαγών των μαλθακών μορίων του προσώπου, κατά το κορυφαίο και οβελιαίο επίπεδο που συμβαίνουν σε άτομα με ανωμαλία τάξεως ΙΙ 1ης κατηγορίας, κατόπιν θεραπείας με συσκευή υπερπήδησης κατά Sander.».
  • 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο (2002) : «Αλλεργική αντίδραση κατά τη χρήση της προσωπικής μάσκας Delayer : Παρουσίαση περιστατικού».
  • 70 Πανελλήνιο Συνέδριο (2003) : «Συνδικαλισμός και οδοντιατρική».

Ιωάννης Νταβέλης, Αντιπρόεδρος, MD/ PhD

Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1966.
Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής και Φαρμακευτικής του Ιασίου Ρουμανίας από το οποίο αποφοίτησε το Σεπτέμβριο του 1991 με βαθμό Αριστα (9.00).

Έλαβε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος το 1993. Από το 1992 εως το 1993 υπηρέτησε ως οπλίτης ιατρός τη στρατιωτική του θητεία στη ΣΑΣ (Στεφανοβίκειο Μαγνησίας). Από το 1993 έως και το 1995 υπηρέτησε ως αγροτικός ιατρός στο ΠΙ Καλαμακίου Αγιάς Λάρισας. Από το 1995 έως και το 1997 ειδικεύτηκε στη Παθολογία στο ΓΝ Κατερίνης. Από τις 2.9.1997 έως τις 16.3.1999 υπηρέτησε ως υπεράριθμος ειδικευόμενος ιατρός στην Καρδιολογική Κλινική του ΓΝ Κατερίνης.

Από το 1999 έως το 2003 ειδικεύτηκε στη γαστρεντερολογία στο ΠΝ Λάρισας.

Τον Φεβρουάριο του 2004 έλαβε την ειδικότητα της Γαστρεντερολογίας κατόπιν ειδικών εξετάσεων ειδικότητας από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Από το 2004 έως και τον Οκτώβριο του 2005 υπήρξε ελεύθερος επαγγελματίας ιατρός γαστρεντερολόγος με διεύθυνση ιατρείου Σκαρλάτου Σούτσου 3, Λάρισα.

Από τον Οκτώβριο του 2005 έως και το Φεβρουάριο του 2008 υπηρέτησε ως επικουρικός ιατρός, Επιμελητής Β’ στο γαστρεντερολογικό ιατρείο του ΓΝ Λάρισας.

Από το Φεβρουάριο του 2008 έως και σήμερα υφίσταται ως ελευθεροεπαγγελματίας ιατρός γαστρεντερολόγος με έδρα ιατρείου την προαναφερθείσα.

Στις 15.12.2008 έλαβε άδεια εκτέλεσης υπέρηχων γαστρεντερολογίας.

Στις 9.3.2011 αναγορεύτηκε Διδάκτορας του τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας.

Υπήρξε μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής και του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας.

Από το 1999 λάμβανε μέρος στα γαστρεντερολογικά συνέδρια και σεμινάρια που πραγματοποιούνται στη χώρα μας και στο εξωτερικό.

Έχει συμμετάσχει σε 10 εργασίες που παρουσιάστηκαν σε Πανελλήνια γαστρεντερολογικά συνέδρια.

Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας.

Γνωρίζει άπταιστα Αγγλικά, Γερμανικά και Ρουμανικά.